南瀛水產

Nan Ei Sui San
2021-08-13 237 views
日式料理真係百吃不厭😆今次我哋就去咗成日爆滿嘅南瀛水產擦翻餐😋見有唔常見嘅蚧味噌甲羅燒就梗係要叫嚟食啦~店員將蟹殼放上烤爐之後即時將鵪鶉蛋、蟹膏、蟹肉、蟹籽同埋蔥拌勻一齊燒🔥 材料豐富,烤過之後味道更香更突出,口中充滿蟹膏嘅鮮味。燒活鮑魚新鮮之餘,肉質好軟,烤過後更加香。鍾意食刺身嘅我哋點左一份原條魴鮄刺身,作為深海魚,肉質紮實爽口,味道清甜,點埋柚子汁食感覺好清新。鐵火卷即係赤身吞拿魚小卷,砌成花嘅形狀,賣相好吸引。鮟鱇魚肝係我哋好鍾意食嘅小食之一😍魚肝入口即化,浸住柚子汁,非常開胃。香蒜牛舌燒得啱啱好,肉質一啲都唔靭,反而非常軟腍,加埋炸蒜一齊食,非常惹味。唐揚炸雞🍗每粒嘅size都好大,外表香脆內裏嫩滑。除咗點伴碟嘅蛋黃醬之外,仲可以點刺身配嘅柚子汁,食落會無咁膩。蕃茄沙律🥗作為前菜可以墊下肚,食到咁上下再食嘅話就可以解膩😙食埋湯頭香濃又夠入味嘅野菜烏冬做結尾,就滿足曬啦😆不得不提嘅係青蘋果乳酸真係好解渴,尤其是夏天飲更加可以解暑,因為飲品上面鋪滿冰凍嘅青蘋果粒😌

蚧味噌甲羅燒

燒活鮑魚新鮮之餘,肉質好軟,烤過後更加香。
燒活鮑魚

原條魴鮄刺身

鐵火卷即係赤身吞拿魚小卷,砌成花嘅形狀,賣相好吸引。
鐵火卷

鮟鱇魚肝

香蒜牛舌

唐揚炸雞

蕃茄沙律

食埋湯頭香濃又夠入味嘅野菜烏冬做結尾,就滿足曬啦😆
野菜烏冬

青蘋果乳酸