2022-10-15 54 views
朋友住荃灣海之戀,我地去完Shopping, 我建議食雞煲,佢就帶我去呢間,話好抵食.....😃位於荃灣海之戀嘅🌟鼎家喜筷🌟為鼎爺私房菜旗下餐飲品牌我地2人點左🥘90分鐘無限添加幸福雞煲可「無限添加」秘製雞件 可免費加湯底打邊爐 餐廳環境幾濶落,仲有好多菜式選擇真係有排試🥘雞煲有三個辣度可以選擇我地揀咗BB辣店員幫我地撈勻雞煲嘅芫荽,蔥蒜,辣椒,再焗一陣就食得聞到陣陣麻辣香氣醬汁好香濃越食越惹味同埋幾辣🐥雞件件件都好新鮮好厚肉肉質鮮嫩份量夠曬多我地2個人食足90分鐘都無添加雞件1大煲都好夠食隨附新鮮「新鮮蔬菜籃1份」另外可以加錢添加丸類,蔬菜🥬我地加左好多蔬菜蔬菜籃:冬菇,金針菇,粟米,娃娃菜。全部都夠新鮮爽甜。仲加左烏冬同埋即食麵,份量幾多,麵類吸收雞醬辣汁,好滋味!🥤咁辣梗係要配埋凍飲,呢款都係任飲我地揀左檸檬洛神清熱消滯,酸酸甜甜夠開胃🥤朋友另外點左棉花糖朱古力凍飲朱古力味香濃,啱曬佢口味雞煲放題真係好啱嗜辣嘅大胃王保證食到夠,帶朋友嚟挑戰下啦!

位於荃灣海之戀嘅🌟鼎家喜筷🌟
為鼎爺私房菜旗下餐飲品牌

我地2人點左
🥘90分鐘無限添加幸福雞煲
可「無限添加」秘製雞件
可免費加湯底打邊爐

餐廳環境幾濶落,仲有好多菜式選擇
真係有排試

🥘雞煲有三個辣度可以選擇
我地揀咗BB辣

店員幫我地撈勻雞煲嘅芫荽,蔥蒜,辣椒,再焗一陣就食得

聞到陣陣麻辣香氣
醬汁好香濃
越食越惹味同埋幾辣

🐥雞件件件都好新鮮好厚肉
肉質鮮嫩
份量夠曬多
我地2個人食足90分鐘都無添加雞件
1大煲都好夠食

隨附新鮮「新鮮蔬菜籃1份」
另外可以加錢添加丸類,蔬菜

🥬我地加左好多蔬菜

🥤咁辣梗係要配埋凍飲,呢款都係任飲
我地揀左檸檬洛神
清熱消滯,酸酸甜甜夠開胃

🥤朋友另外點左棉花糖朱古力凍飲
朱古力味香濃,啱曬佢口味

雞煲放題真係好啱嗜辣嘅大胃王
保證食到夠,帶朋友嚟挑戰下啦!