2023-02-21
今日經過深水埗,搵緊夜晚食咩嘅時候,發現左呢間鋪頭新開,試業。咁啱想食麻辣嘢,所以就入去試下。我地叫左1:冒菜(有湯底)因為唔係好食得辣,所以叫左小辣,叫左一個有湯一個無湯試下。有湯底呢個調味好好,有麻辣味又唔會死咸,味道好好食,我叫嘅配料有黑䐁肉、魚皮餃、炸腐足,另外店家唔小心比多左鴨血,🫣🫣🫣黑豚肉好好食,炸腐足又脆又吸湯,麵我揀左火鍋寬粉,煮得啱啱好,成碗食曬。👍2:友人試左盤盤麻辣燙,呢個係無湯,上檯要自己撈,裡面有大量蒜泥、花生碎、辣椒粒加埋自己叫嘅餸,撈勻先再食,呢個味道都好好,我都偷食左幾啖。雖然都係叫左小辣,不過我都辣到流鼻水,不過一路流一路食🫣🫣🫣🤣🤣3:炸小酥肉小酥肉粉漿好薄,炸得好好,食得出唔乾有肉汁,點埋辣椒粉,將味道昇華左😈🥹消費價錢:2人200樓下結論:下次會再食
我地叫左
1:冒菜(有湯底)
3:炸小酥肉
消費價錢:2人200樓下