2022-07-21
不知不覺係銅鑼灣番工已經5個月,都仲係未熟悉附近有咩食,今日又係自己一個放lunch,行到登龍街,原來好多野食!一見到steak bar嘅牛標誌就入左去!每個set lunch都包沙律、前菜同飯(有飯素,好開胃),好夠飽!今日要獎勵自己食好d!👉🏻澳洲黑毛安格斯西冷 $258大大塊,揀左7成熟,脂肪同肉嘅比例好好,唔會太油膩,肉質亦好幼嫩,肉味岀!👉🏻原味薯條 $38超級大份,即叫即炸,條條都金黃香脆,食唔停!👉🏻熱情果茶 $38酸酸甜甜,夠哂清新!原本想加$68食鴨肝,不過店員話咁啱得番一份,廚師覺得唔係好靚所以叫我揀其他野食,呢點睇岀餐廳真係唔係為左賺錢求其比野人食,真係想人食得開心,好讚!隔離枱好多人叫吉列和牛扒,食得好滋味,下次要試!見到有個二人餐79折只係$499,抵!
今日要獎勵自己食好d!
👉🏻澳洲黑毛安格斯西冷 $258
👉🏻原味薯條 $38
超級大份,即叫即炸,條條都金黃香脆,食唔停!
👉🏻熱情果茶 $38
酸酸甜甜,夠哂清新!