2021-05-09
好耐無去柴門西餐廳食飯,前幾日睇FB見到今期午餐menu有煎焗法國油封鴨腿配黑醋汁,好吸引呀……決定星期六去會一會呢隻鴨腿!星期六13:30準時到達,全場滿晒,不過我地訂咗位,好彩我地一行3人,有2個已經堅決地要叫油封鴨腿, 可惜計劃趕不上變化,鴨腿已經售罄! 而menu又將會轉,意味住最少要等2個禮拜至有機會再見到鴨腿……失望我地決定叫希臘式焗龍利柳伴帶子配薯菜、 香煎加拿大天然豬鞍及煎焗阿根廷優質穀飼牛柳一如以往, 美味麵包同餐湯先上,保持水準。之後三個主菜陸續送上……1) 希臘式焗龍利柳伴帶子配薯菜 - 龍利柳魚味幾出兼無腥味,太好啦 薯菜雖然我不嬲唔太鍾意但都忍唔住食咗一半,堅好味! 帶子只得一粒所以我要珍而重之咁慢慢食。2) 香煎加拿大天然豬鞍 - 堅大件,但肉質好嫩,好好食。 豬鞍呈現小小粉紅色, 並不是未熟而係特色, 大家可以放心。3) 煎焗阿根廷優質穀飼牛柳 - 牛味出, 肉質鮮嫩, 真係要慢慢品嚐。 食咗咁多肉, 餐飲都係揀杯熱檸水好啲最後堅決要加錢order法式焦糖燉蛋和辣椒朱古力餅,完美!小小提議:1) 電話訂坐有88折2) 如果有特別想食嘅, 可以預先留定
星期六13:30準時到達,全場滿晒,不過我地訂咗位,好彩
一如以往, 美味麵包同餐湯先上,保持水準。
之後三個主菜陸續送上……
食咗咁多肉, 餐飲都係揀杯熱檸水好啲
最後堅決要加錢order法式焦糖燉蛋和辣椒朱古力餅,完美!
小小提議:
1) 電話訂坐有88折
2) 如果有特別想食嘅, 可以預先留定免得失望
3) 重要資訊: 聽講柴門會由5月9號開始星期日都開門營業,詳情請自行向餐廳查詢,柴小杏嘅朋友有口褔啦!!!