2021-05-10
近年台灣珍珠奶茶係香港橫行,台式飲品舖開到成行成市,總有一間開係附近。今日係紅磡探朋友,行過見到呢間門面都幾四正嘅芙蓉同源,就一於買杯野食解一解渴,點知迎來大驚喜!。。🔘 芋香珍珠奶露 | $35評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 呢杯芋香珍珠奶露係佢哋嘅招牌飲品兼銷售磅第一位。奶香味好重,有濃濃嘅芋頭香味。芋奶內仲有好多芋泥,而每一啖都芋頭粒同珍珠,而正正因為有多種材料係入面令到口感細滑得嚟又有咬口,非常好食!。。🔘 紫米芋頭燒 | $25評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 朋友本身冇乜諗法,只係想飲杯熱野,就求其揀左杯紫米芋頭燒,而呢杯飲品為我哋帶來好大驚喜!紫米煮到好軟綿綿,加入左芋泥令成杯野飲好有食緊糖水嘅感覺。而且由於熱飲同紫米嘅關係,每一啖都好清新同健康。呢杯紫米芋頭燒真係值得一讚呀!。。🔻凍飲足料,熱飲出色🔻台灣過江龍🔻比較接近黃埔站架!推介指數: ⭐⭐⭐⭐
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
。🔘 紫米芋頭燒 | $25
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
。
🔻凍飲足料,熱飲出色
🔻台灣過江龍
🔻比較接近黃埔站架!
推介指數: ⭐⭐⭐⭐