2024-09-22 636 views
今日Lunch Time食意大利菜,小小的餐廳(大約5-6張枱,好似係2張4人枱,其他的都是2人枱),不過卻有了一個精彩的體驗。坐低即送上小麵包一件,個樣似蛋糕仔,不過其實係車尼茄小麵包,仲跟埋橄欖油同黑醋比你點黎食。前菜二選一,可以揀雜菜沙律或者是日餐湯,個雜菜沙律非常有誠意,D雜菜夠晒新鮮,落埋少少黑醋落去好正。個Main Course都有好多款式,我就揀咗廚師推介嗰個Menu上面的意粉,叫做特大長通粉(Paccheri)配意大利豬肉腸、茄子及芝士(Provolone)。個特大長通粉都算厚身,煙韌彈牙,D芝士好香,係用真芝士而唔係求其落D芝士粉,佢個汁好惹味,整體味道偏濃,所以食完就好飽。包埋餐飲,$108再加一,都幾抵食。