2022-07-27 119 views
ilBelPaese係一間意大利餐廳,餐廳出邊仲有好多意大利食物可以購買,仲有Gelato添!我哋去咗堅道嗰間,喺商店行多兩步入去餐廳,我覺得呢度裝修好有特色,有種去咗歐洲小店嘅感覺。 呢度嘅食物會逐樣逐樣上,真係好似去咗旅行咁,所以要預留返多啲時間去享受。乜都未上之前有麵包同橄欖油,我哋仲飲咗意大利Galvania果汁,好味。Burrata Pugliese嚟自南部意大利芝士,Burrata入口即溶,好香滑同埋creamy。仲有火箭沙律同埋有兩款蕃茄仔,細隻啲比較甜。Spaghettoni Meat Balls好味嘅肉醬意粉,麵條比較煙靭,蕃茄汁偏甜。牛肉豬肉丸好大粒又夠juicy。La Nostra Lasagna好耐冇食加菲貓最鍾意嘅千層麵啦,俾我上次食嗰個好食好多!可以食到佢層次分明,麵嘅部份夠滑,中間仲有好多parmesan芝士做到拉絲嘅效果,牛肉醬都好足夠。Parma Ham Pizza有芝士、巴馬臣芝士、巴馬火腿、火箭菜,呢個配搭一流。Pizza底好香脆,鋪滿芝士,火腿同菜都好多,好香。Panna Cotta估唔到甜品咁大份!奶味好香,甜度適中,可以溝埋有啲酸酸地嘅士多啤

Burrata Pugliese

Spaghettoni Meat Balls

La Nostra Lasagna

Parma Ham Pizza

Panna Cotta
估唔到甜品咁大份!奶味好香,甜度適中,可以溝埋有啲酸酸地嘅士多啤梨醬同埋雜莓。本身係咁話話好飽,但係因為太好味我食下食下都食晒。(肥)

Chocolate Mousse
呢個都好大份!呢個慕絲蛋糕好滑,同埋有香濃嘅朱古力味,呢個比上一個甜。