2016-12-18
跟老公落街搵野食,原本平時經過都冇咩留意呢間舖頭,但咁啱周圍都落場時間,就入呢度試下...一入到去裝修都ok,幾有韓feel,因為可能呢個時間,客人都唔多,同埋都覺得冇咩特別期望,餐牌裡面嘅選擇都ok,一般韓式食物都有,老公就叫左個蔘雞湯同我自己就叫左個辣味豬肉飯(其實實質叫咩名唔記得左)上左4款泡菜先,都唔錯,幾新鮮,唔似有d舖頭好似真係擺左好耐咁,之後就上左個蔘雞湯,真係超滾熱辣咁上,好似仲煮緊咁起緊好多泡泡,味道偏重左少少糊椒味,但係都係唔差嘅,再之後上埋我個豬肉飯,賣相唔錯一d都唔求其,一食落去係真係有d辣,但真係幾好味可能因為辣辣地同真係好味,平時半碗飯都食唔到嘅我,居然只食淨少少飯,真係值得再返單!其實呢間舖頭已經轉過幾次手,但可能門面或地理問題,成日都唔多客,做冇耐都頂唔住,今次黎試,睇得出食物係有心做同真係好食,希望佢可以維持落去啦!