2019-09-17
其實bookmark左呢間餐廳好耐,因為見過佢地Lunch既壽司盛太吸引!但係一直都抽唔到時間中午過去,最後把心一橫,直頭夜晚去食一餐好既😋-一坐低已經好鍾意佢地張餐紙墊同茶杯,好靚呀!-楓 Momiji ($850)前菜、刺身、燒物、壽司、湯、甜品-前菜: 熊本蕃茄配和風汁🍅我好鍾意呀,個汁酸酸的,十分開胃,仲更突出蕃茄既鮮甜👍🏻刺身: 拼盤內有薄切鱆魚,白魚配酸汁簡直係絕配!仲有海膽赤身,師傅建議一啖食哂,海膽味道濃郁超級甜,真係好正😋燒物: 燒太刀魚,原本我一向對熟魚有點抗拒,但呢份魚又好滑,燒得幾香。壽司: 總共有六款首先係牡丹蝦,一如既往厚肉,好鮮!然後係我喜歡既赤貝❤️師傅將赤貝壽司握係手心上,用力一拍,再放上碟上,然後就會見到赤貝郁動彭脹😮師傅話新鮮既赤貝先會有呢個現象。炙燒左口魚邊,燒過既左口魚邊,個份油味實在無可挑剔👍🏻下一款係秋刀魚,係季節限定。男朋友至愛,可惜唔係同佢食🤣秋刀必配薑茸同葱,癖一癖秋刀濃濃既魚味。呢個時候既秋刀肥美啲,食落軟熟啲👍🏻熟成拖羅,同平時既拖羅食落感覺唔同。無咁油膩,咬落肉質實啲,一種新口感😳最後係最正既紫菜海膽,我發現呢度既海膽都幾高質!勁
一坐低已經好鍾意佢地張餐紙墊同茶杯,好靚呀!
楓 Momiji ($850)
前菜、刺身、燒物、壽司、湯、甜品
壽司: 總共有六款
首先係牡丹蝦,一如既往厚肉,好鮮!
然後係我喜歡既赤貝❤️師傅將赤貝 壽司握係手心上,用力一拍,再放上碟上,然後就會見到赤貝郁動彭脹😮師傅話新鮮既赤貝先會有呢個現象。
炙燒左口魚邊,燒過既左口魚邊,個份油味實在無可挑剔👍🏻
最後係最正既紫菜海膽,我發現呢度既海膽都幾高質!勁鮮甜,完全唔會有腥味,好正呀!
湯: 會先上酒,再上湯
係蜆湯呀,啲蜆仔好細粒,好可愛😍
甜品: 香印+蜜瓜🍈
重點一提: 餐廳自家醃製既柚子蘿蔔非常好食!我添食好多好多次🙈
餐廳洗手間設備齊全,仲非常衛生💁🏻♀️