2021-08-17
依間餐廳地理位置有啲輸蝕,喺村公所右手邊直行幾步,所以有啲難察覺到,但係食材真係新鮮,性價比亦好高。蘇格蘭煙三文魚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻三文魚好滑嫩,因為有d cream sauce,感覺入口幾開胃,重點係擺盤好靚☺️意大利薄脆、蒜蓉包👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻薄脆好脆卜卜,加埋啲蔥花好香口。蒜蓉包嘅蒜蓉味冇平時食嘅咁濃,但係外脆內軟,都好好食!鵝肝配無花果、炸蟹球、意大利火腿配酪梨👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻淨係個擺盤已經係賞心悅目嘅享受,食材除左新鮮,當中嘅配搭及運用亦非常出色,因為生果嘅清新可以中和鵝肝及火腿嘅膩感。😋黑松露忌廉湯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一大片嘅黑松露,好驚喜🤩口感非常香滑、creamy,飲落好有食材嘅質感!北海道帶子配智利海爐魚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻個擺盤同樣非常精美,係視覺嘅享受!個汁好特別同開胃,主要以apple sider去調製,同個魚好夾!🥰西冷牛扒(10安士)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有個醬好特別,我都係第一次試,就係辣根醬,個味道有d似Wasabi,同牛肉好夾!
蘇格蘭煙三文魚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
意大利薄脆、蒜蓉包👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鵝肝配無花果、炸蟹球、意大利火腿配酪梨
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
黑松露忌廉湯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻