2023-11-06
最近知道重慶大廈呢度開咗個新嘅美食坊,今日就同個同事過嚟試咗呢間越南餐廳,買啲嘢返office度食。裏面裝修都幾靚牆身嘅畫都好有越南特色。我就叫咗個順化牛肉撈檬同埋加左個越式豬頸肉小食。同事就揀咗個順化番茄蟹肉扎肉湯檬同埋份越式炸蝦餅小食。首先要大讚個牛肉撈檬係非常之好食,牛肉醃得好食,另外佢嘅檬粉我都覺得畀出面嘅越式餐廳出色,份量又夠多。豬頸肉亦煎得非常香口,邊邊位焦香,肉食落嫩嫩,好味道。至於同事個番茄蟹肉扎肉湯檬,我試左少少確實又係非常出色,湯底濃濃番茄湯味,食完又唔會口渴,真番茄製作,而且味道豐富,唔係單純番茄味,一開外賣碗,見到一絲絲蟹肉,仲有豆卜吸晒湯汁,非常滋味,扎肉同湯檬同樣出色,相比下,我更愛同事個湯檬,推介! 蝦餅炸到金黃色,好吸睛,熱辣辣,食落Q彈,仲咬到少少粒粒蝦肉,好食!餐廳食物cp值十足,下次夠時間都要再堂食回味下。
餐廳食物cp值十足,下次夠時間都要再堂食回味下。