2018-09-11 672 views
我人生第一次吃生蠔係酒店buffet,可能我腸胃比較差,只吃了兩隻即場就要光顧洗手間🙈自始就留下陰影不敢再吃。今日同朋友吃午飯,佢鍾意吃生蠔,就叫咗半打淺嚐。左邊三隻紐西蘭生蠔,右邊三隻南非生蠔,佢叫我地先吃南非。一眼望去覺得好新鮮,朋友吃咗話好正好新鮮,叫我都試吓。我鼓起勇氣放隻蠔入口,嘩!😍😍真係好正,完全唔腥,隻蠔雖然唔算好大,但入口都飽滿,又爽又滑又清新,口感一流,蠔味唔太濃適合我這種初哥。下次會再來吃!🤤午餐C~香草雞肉蘆筍意大利飯賣相同味道一般,雞肉和蘆筍都少得可憐,忌廉都唔夠,口感唔夠綿滑。午餐B~煙三文魚松露醬薄餅個薄餅熱辣辣香脆美味👍🏻不過就唔係好食到有松露醬!仲有甜品㖭!😁雪糕泡芙
今日同朋友吃午飯,佢鍾意吃生蠔,就叫咗半打淺嚐。
午餐C~香草雞肉蘆筍意大利飯
午餐B~煙三文魚松露醬薄餅
個薄餅熱辣辣香脆美味👍🏻不過就唔係好食到有松露醬!
仲有甜品㖭!😁雪糕泡芙