2020-11-03
口水醉雞捲呢個口水醉雞捲一咬落去啲口水味好出同埋立即食到有酒味,再慢慢浸咗陣辣味出嚟,啲肉係結實既之後佢有嗰個啫喱係連埋一個相對嘅口感好豐富,而且好濃味好香口,再加上其實佢係凍食,有另一番風味。蒜香雞翼蒜香雞翼一咬落去好似M記嘅蒜香雞翼但係相對地蒜味非常濃有種熱氣嘅感覺,所以相對冇乜驚喜感,但佢嘅皮整得趣嘅。小籠包一咬落去個小籠包啲湯汁爆出嚟,好似湯包咁,未食落去已經見到小籠包入邊有一半都係湯,啲煙韌嘅肉粒同皮好有咬口。紅油炒手一咬落去個感覺好豐富餡料好足料但有少少厚,而且有浸麻辣嘅味,食到後期有酸味,但整體令到個口好麻。麻辣擔擔撈麵一咬落去有陣花生嘅香味出晒嚟而佢出色嘅地方並只係咁而係佢嘅麵條都好好食好煙韌而且有種麻辣既味道好野味,依家鐘意食辣嘅人必定要食。特色山葵醬雞絲冷麵好淡嘅Wasabi味,完全唔攻鼻嘅,但一食落口好難形容,唔太推介。捷榮凍頂烏龍拼配茶茶味濃,但有一份清新嘅感覺,而且好解膩,令到我食完辣野都會覺得清淡左。
蒜香雞翼
小籠包