2019-11-30
召喚旺角辦公室大樓上班的面孔!!!真心嗰句,喺朗豪坊返工咁耐,終於終於有一間好食嘅日本餐廳見佢新開張,夜晚過咗嚟食,好有驚喜以下幾款我最推介!!1. 蔥吞拿魚腩薄脆 (2件$60有找)吞拿魚腩新鮮,配埋揼咗喺面嘅芝麻同埋下面嘅薄脆,又有魚嘅鮮味又有口感,好特別,喺出面冇食過2. 特上刺身盛(2人份$400頭)呢個重點推介有8種款式,非常鮮甜,後尾聽師傅講,原來係每日飛機直送最鍾意海膽、縞蝦、拖羅,海膽入口即溶,之後滲出甜味,不嬲食蝦都好腌尖嘅我,竟然喺呢度識到大隻又漿口既縞蝦刺身拖來唔使講,無筋,入口即溶💕3. 芝士鰻魚卷(3件$48)呢個一定一定要叫,鰻魚無骨,好香好軟。。。平時唔鍾意食鰻魚嘅我,都讚不絕口追加咗一份以上三碟係我最鍾意嘅,之後仲食左其他都係好食過旺角大部份嘅日本菜,唯獨個明太子飯嘅飯粒可以再脆D,同埋小食年糕略實身。不過最後都係大滿足,好飽捧住個肚走!!會有第2,3,4,5次!!
1. 蔥吞拿魚腩薄脆 (2件$60有找)
2. 特上刺身盛(2人份$400頭)
3. 芝士鰻魚卷(3件$48)