係一間幾出名,比我想像中多人幫襯嘅pizza店,Pizza係全港首間採用意大利火山石磚爐Stefano Ferrara Oven焗薄餅,最高溫度是460度。wine款式好多!冇乜特別主食意粉飯,反而比較多antipasti😍中環區大部份餐廳都係外國人主理,勝在員工係外國人所以非常熱情,同之前我食過嘅Pici集團、mother of pizza等等一樣,講低生日會有staff 全體出場起哄唱生日歌,遞個木板上面寫住意大利文生日快樂比壽星影相🥳環境都幾有氣氛,佈置靚掛住閃燈裝飾,食飯慶祝節日chill下一流,加埋杯酒正🥂👓salsiccia e funghi pizza $208依間餐廳嘅Pizza係全港首間採用意大利火山石磚爐Stefano Ferrara Oven焗薄餅,最高溫度是460度。pizza有8塊,尺寸唔算好大岩2-3人食,質感煙靭包邊有厚度但中間位唔算厚批,反而係偏薄,所以整體唔算係一個好厚嘅批。老實講味道正常都好食但冇想像中咁驚艶乜鬼全港首間石磚爐想像中咁厲害🍕MARGHERITA比較多人選擇的款式,但我哋想食肉所以叫咗依款配料有mushroom、sausage、gaet

🍕MARGHERITA比較多人選擇的款式,但我哋想食肉所以叫咗依款配料有mushroom、sausage、gaeta olives、garlic、thyme、pecorino、Fior Di Latte經典意大利Mozzarella芝士由全脂牛奶製成。
👓polpette al sugo $138
Braised meatballs, tomato sauce
有三粒肉丸,咁呢個價錢當然size會大啲啦!其實唔同地方嘅肉丸做法都唔同我可能溝咗雞豬牛,其實我又唔睇清楚依間餐廳嘅recipe,但總之肉質軟熟調味好足夠好食,蕃茄醬汁酸甜有好高香料味😹
評分:8/10
👓ROASTED SWEET CORN $98
份量得兩條,+$48可以要多條。香烤粟米有何特別?粟米烤焗得微焦,加入巴馬臣芝士,檸檬,牛油,辣椒和香芹製成的粟米,味道少辣但好惹味!
評分:7.5/10
👓 calzone alla nutella(with marshmallow)$98
Dessert通常都係揀tiramisu 或Nutella,但甜品pizza比較少見所以選擇了Nutella!賣相半月形,size比想像中大好多!兩個人一定食唔晒,因為係Pizza質地嘅外層,內裏係大量Nutella榛子醬,棉花糖係半溶狀態,同榛子醬完美混合所以都睇唔出係棉花糖,不過偏甜同埋漏好邪惡😂
👓aperol spritz $98
Prosecco氣泡酒+Aperol柳橙苦酒+少許Sparkling Water氣泡水。Prosecco係義大利產氣泡酒,飲落少少甜,加埋Aperol橙酒整體味道偏甜好似果酒咁好容易入口!最後再加咗塊橙片作點綴。賣相粉橙色幾靚,偏少女啱晒影相!
👓 chardonnay albizzia frescobaldi $118/glass
Wine都好多款式,白酒方面亦有三款但揀咗比較common嘅frescobaldi,酸度偏高帶有柑橘檸檬類水果味