2009-05-30
為朋友慶祝生日, 壽星公愛呢度嘅餃子, 所以一再光臨. 無o黎一排, 環境依舊, 只係唔洗等位. 醬牛肉 - 呢個冷盆做得唔錯, 牛肉味濃, 薄薄一片, 好味! 雞絲粉皮 - 粉皮做得幾薄同滑, 不過d麻醬就唔係咁好味! 三拼冷盆 (海哲, 醉雞, 熏蹄) - 海哲爽口, 醉雞酒清肉滑, 熏蹄唔肥而帶爽口. 片皮鴨 - 皮唔脆, 無咩鴨味, 可能一早整定, 所以唔好食. 賽磅蟹 - 一般, 同出面京菜館差唔多. 松子魚 - 醬汁做得好好, 但係魚用炸粉太多, 失咗魚味. 腰果蝦仁 - 蝦好爽口, 味道唔錯. 火腿津白 - 津白煮得好淋重帶金華火腿味. 正 炒拉麵 - 簡簡單單用肉絲白菜炒, 拉麵唔油, 好味. 砂鍋雲吞雞 - 雞同金華火腿煲嘅湯, 味濃好飲, 不過雲吞就麻麻. 高力豆沙 - 可能又係一早整好, 所以出o黎已經凍晒, 失望. 侍應成晚推介呢個8-10人餐, 人未齊已經問咗我哋叫咩食, 為免佢再問我哋已經叫咗頭二個冷盆, 後來朋友o黎齊唔想諗就叫咗呢個餐, 侍應重好醒目驚我哋食唔晒而叫我哋減一味餸, 個餐就減$100, 都ok, 不過最後都係食唔晒要打包.
雞絲粉皮 - 粉皮做得幾薄同滑, 不過d麻醬就唔係咁好味!
賽磅蟹 - 一般, 同出面京菜館差唔多.
松子魚 - 醬汁做得好好, 但係魚用炸粉太多, 失咗魚味.
腰果蝦仁 - 蝦好爽口, 味道唔錯.
火腿津白 - 津白煮得好淋重帶金華火腿味. 正
炒拉麵 - 簡簡單單用肉絲白菜炒, 拉麵唔油, 好味.