2021-04-17 605 views
假期既話實排隊排到成粒鐘先食到,所以特登揀平日,果然去到真係唔使排隊。今日就揀咗食菠蘿包,牛肉通粉同凍奶茶。睇啲食評話佢啲牛肉通粉好濁,又真係幾濁既,係一鍋由朝煮到晚嘅牛肉汁,你可以話係精華既,兩睇啦。不過講真牛肉又真係冇乜牛肉味嘅,今次啲碗有薑絲,可以話係辟咗少少酥味,食嘅可能係一種回憶啦!另外菠蘿油今次唔加油啦,菠蘿包軟綿綿,個皮都脆的。好就係好在杯凍奶茶,茶底香,啲冰係紅豆冰未鑿開嘅冰,加埋黑白奶簡直係絕配!你話值唔值得排隊,假期我一定唔啦,人群恐懼症啊,平日得閒冇嘢做又想食下懷舊冰室啲嘢,都可以一試既。價錢方面,依家紅豆冰都要$26一杯,常餐就$42,不過呢,食得開心就得啦
今日就揀咗食菠蘿包,牛肉通粉同凍奶茶。
另外菠蘿油今次唔加油啦,菠蘿包軟綿綿,個皮都脆的。
  • 凍奶茶