2024-01-29
Airside新商場開左一段時間,終於有機會帶埋母親大人過嚟行吓,行完city super見有間冰室好旺場但都幾闊落,啱啱好走咗一枱唔使等位叫左兩款炸物小食都好出色,芝心蝦多士 $72有六件,咬開有芝士流心,蝦膠又夠彈牙,點埋沙律醬酸酸地可解解膩。一口雪花西多 $48 我地當甜品食,一口來講都算大舊,但炸得好透完全唔會覺得個邊係西多而中間只係麵包,中間有少少花生醬餡甜甜地好味到暈,正過好多傳統茶記一定要試懷舊鴛鴦飯 $85 出面已買少見少,紅白汁各一半又靚又好味,當然唔少得粒粒分明既炒蛋飯底,雞絲都好滑唔會柴,紅汁當然開胃,但白汁都唔會太杰太滯,越食越開胃香燒羊架餐 $128 揀左燒汁,有個兜仔另上,羊架好淋啖啖肉好香羊肉味,少少肥超正我地一人叫左一杯特飲,Jumbo檸檬茶同薄荷朱古力都係跟餐半價$14,一上枱隔離係度問果杯咩黎,見佢咁大杯又有5塊檸檬大家都好好奇😂要講懷舊當然唔少得大大杯OT仲有細細個就飲既薄荷朱古力,回憶返晒黎