👨🏻‍🍳Italian Tomato Café (觀塘APM) (觀塘)📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-6號舖 「成日經過,原來都幾抵食同吾差🙈」 🍽️二人餐 $280包意式風乾火腿田園沙律x1、餐湯x2、蛋糕x2、意粉x2另外升級左飲品+$18,同加左香脆雞翼+$25,雙重芝士煙肉薯條+$25 🍽️意式風乾火腿田園沙律正常🤣 🍽️紅白湯 (羅宋湯、忌廉湯)味道okay,略嫌凍左🥲 👍🏻🍽️特製肉醬意粉意粉吾會太腍,軟硬適中🤤肉醬有自家製味道😝見到蕃茄粒、肉粒,味道不咸不淡,不會太酸😋 👍🏻🍽️日本南瓜菠菜忌廉意粉會食吾停😳👍🏻調味、食材比例都岩岩好,食得出好足料😳👍🏻 🍽️香脆雞翼普普通通,吾系幾夠味🙈 🍽️雙重芝士煙肉薯條普普通通,薯條好腍吾夠脆🙈上到黎好似吾系幾似雙重芝士煙肉薯條🙈無煙肉既🤣?cream cheese都無乜味🙈🤣 🍹凍檸茶偏西式個種🤣吾系港式 🥲🍹香蕉奶昔無乜奶味,可能真系鮮榨香蕉🥲飲慣韓國香蕉奶,會飲吾慣🙈🤣 👍🏻🍽️特濃朱古力蛋糕吾太苦吾太甜,岩岩好🤤 🍽️白桃蛋糕 (好似限定?)飽到無乜印象🙈記得白桃甜的🤣 記得中學食過一兩次,無乜印象,不過意粉真系幾好食
📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-6號舖

「成日經過,原來都幾抵食同吾差🙈」

🍽️二人餐 $280
包意式風乾火腿田園沙律x1、餐湯x2、蛋糕x2、意粉x2

🍽️意式風乾火腿田園沙律
正常🤣

🍽️紅白湯 (羅宋湯、忌廉湯)
味道okay,略嫌凍左🥲

👍🏻🍽️特製肉醬意粉
意粉吾會太腍,軟硬適中🤤
肉醬有自家製味道😝
見到蕃茄粒、肉粒,味道不咸不淡,不會太酸😋

👍🏻🍽️日本南瓜菠菜忌廉意粉
會食吾停😳👍🏻
調味、食材比例都岩岩好,
食得出好足料😳👍🏻

🍽️香脆雞翼
普普通通,吾系幾夠味🙈

🍽️雙重芝士煙肉薯條
普普通通,薯條好腍吾夠脆🙈
上到黎好似吾系幾似雙重芝士煙肉薯條🙈無煙肉既🤣
?cream cheese都無乜味🙈🤣

🍹凍檸茶
偏西式個種🤣吾系港式

🥲🍹香蕉奶昔
無乜奶味,可能真系鮮榨香蕉🥲
飲慣韓國香蕉奶,會飲吾慣🙈🤣

👍🏻🍽️特濃朱古力蛋糕
吾太苦吾太甜,岩岩好🤤

🍽️白桃蛋糕 (好似限定?)
飽到無乜印象🙈
記得白桃甜的🤣

記得中學食過一兩次,無乜印象,
不過意粉真系幾好食😋
同埋apm呢間既服務好好🥹🫶🏻
當日幾乎滿座,
樓面只見一位員工,
我地入到去,岩岩有枱卡位走左,
佢有問我地坐吾坐🙈 (我地得2人),
之後上菜、招呼,都系佢一腳踏,
仲要好nice🥹🫶🏻
比個讚👍🏻