2021-06-06
Antoshimo係做沖繩二段料理既,最特別既係佢每道餸都會用個鍋上🤩而且選擇好多。每個餐包主菜、飯或者烏冬、飲品同埋最重要既--甜品!甜品係雪糕冬甩,好好食🍩1⃣️沖繩特盛二人前定食($218)(黑糖檸檬茶+$3)配左個天婦羅拼盤,入面有炸紫薯春捲、炸洋蔥圈同埋炸蕃薯條,主菜揀左柚子鍋燒咕嚕雞,烏冬揀左原味鰹魚牛肉壽喜燒湯烏冬,飯就揀左石鍋芝士蕃茄湯炊飯,仲有跟飲品同埋花之雪糕冬甩😋 天婦羅拼盤既野食炸得好香,而且炸衣唔會好好油既感覺👍另外咕嚕雞炸得好脆,不過個汁同個雞唔係撈埋一齊既,同埋都唔係好多,所以柚子味唔係好癡到落啲雞到。 牛肉烏冬正正常常,配料算多,有粟米、鳴門卷、牛肉、蒟蒻絲等等。芝士蕃茄湯炊飯好好食!芝士🧀好多,做到拉絲雞效果!而且下面有火一路熱住個鍋,覺得差唔多既時候再叫店員幫手熄火😍 飲品係跟菊花茶,菊花茶偏甜,但係都幾清涼解渴既,另外黑糖檸檬茶就係普通檸檬茶另外再比多兜黑糖你自己倒落去,冇乜特別。 成餐最最最正既一定係最尾既雪糕冬甩!呢個二人前係跟花之雪糕冬甩。冬甩上到黎係暖暖地既,真係外脆內軟,而且食落好香🤤加埋麵頭一大球既雪糕,一凍一暖,超正~ 2⃣️二重鍋定
1⃣️沖繩特盛二人前定食($218)(黑糖檸檬茶+$3)
2⃣️二重鍋定食($78)
揀左蜜糖芥末鍋煮豚肉同埋超蕃茄濃度8湯烏冬鍋。 豚肉上面有好多蜜糖芥末醬,底下有好多椰菜同洋蔥,好正!食落好香! 烏冬既湯底好濃郁🍅食到好濃既蕃茄味,感覺仲有少少咖喱味咁,同平時食到既蕃茄湯好唔同,而且烏冬既質感煙韌!好好味! 二重鍋既定食跟既係海鹽焦糖冬甩雪糕,同花之冬甩唔同既係雪糕上面既粉。但係都一樣好驚喜好好食!
3⃣️鍋燒牛油鍋燒蜜糖芥末餃子($48)
餃子有八隻,淋上左好多蜜糖芥末醬,食落餃子煎得唔脆,偏淋身,但係個醬好味。不過覺得呢個好普通唔推介。