2013-06-26
Yeahhh!我終於食倒咖啡弄喇!之前一直在忙...好不容易我倆才能有空潮聖!星期日,我們大約11:30到,12:00入得!今日有點風,不太熱,傾下偈轉個頭就入得!正由於我地唔算早到,我地係尾2一pair人入坐lol...入到去,店員操流利既國語,wa~~~好有台灣feel!! Like爆!搞到我都有啲掛著台灣...好多人一入倒黎都在fb check-in!!反而我就覺得快快手order food,快d品嚐倒美食至緊要!我們一開始就打算要叫三款野食啦^^ 難得一場黎到.....店內環境好暗,啲相好麻麻...在台灣也喝過類似的,我大約知道味道!這個當然是必選的!味道酸酸的,很過癮!好大壺,抵叫!我又唔記得個名!但最搞笑既係因為男朋友英文比普通話好,他不懂"芥末"ge 普通話點講,所以佢用英文落單個侍應呆左...唔知佢up咩(雖然menu上有食物既英文名,但大家都就下個侍應...試下用普通話啦)呢度一共有三個sandwich !D食材好fresh!!好食過Triple'O or Oliver的貴價包多多聲同之前果個bacon cheese sandwich 都唔多!不過我比較鐘意前者包既質
我們一開始就打算要叫三款野食啦^^ 難得一場黎到.....
店內環境好暗,啲相好麻麻... 在台灣也喝過類似的,我大約知道味道!這個當然是必選的!味道酸酸的,很過癮!好大壺,抵叫! 我又唔記得個名!但最搞笑既係因為男朋友英文比普通話好,他不懂"芥末"ge 普通話點講,所以佢用英文落單個 侍應呆左...唔知佢up咩(雖然menu上有食物既英文名,但大家都就下個侍應...試下用普通話啦)
呢度一共有三個sandwich !D食材好fresh!!好食過Triple'O or Oliver的貴價包多多聲 同之前果個bacon cheese sandwich 都唔多!不過我比較鐘意前者包既質感
旁邊有薯沙律,味道就有點淡.... 這是我的菜啦!很特別的咖啡!(在台灣Mr.J喝過一次,覺得很特別,所以再叫多次)
咖啡來的時候,店員會為你介紹點飲^^好貼心!(我相信店員應該都是台灣人,比起大多數香港人更細心更有熱誠工作)...這刻我有想過要加入他們的團隊啦,哈哈! 本身唔多鐘意食strawberry..:0 不想過不點這個了...但眼見旁邊的人都點這個!我就開始心動了!這waffle真的不得了!香味撲鼻,點可以唔試?
當碟waffle來到,我已經比香味吸引得快暈啦!嘻!(心裡想著:平時啲waffle都是嗅下去很正,吃了才知道被騙T.T)但這個waffle 很鬆軟!三個字:好味道!!!!!!
對著男朋友大叫:我要再來!我要再來!
Coffee Alley, see you next week!!!