2021-07-07 1576 views
呢間真係我心中頂級性價比之選😜總結一下佢嘅優點:1. 店主店員都係日本人,夠地道2. 客人大量日本人,似去咗日本🇯🇵3. 食物較大份4. 好食先係重點5. 老板員工態度好nice 6. 上菜超快7. 菜式好豐富佢就唔係啲好fancy 嘅居酒屋,不過氣氛熱鬧,同埋似家庭菜,有種温馨嘅感覺。1. 薑絲炒麵👍🏻如果驚唔飽肚可以嗌個炒麵打個底,好好食,大份,麵質有嚼頭,個汁有啲酸味似大板燒嗰隻汁。2. 炸忌廉餅👍🏻一咬落去熱到即刻吐返出嚟,真係即叫即炸噴住煙㗎。入面有啲似薯仔忌廉湯咁。3. 炸露荀👍🏻又係熱辣辣,超好味!呢個係店員介紹嘅,出面包住紫菜,入面有四條露荀,上面淋咗啲沙律醬。露荀水份完全被鎖住,好想研究下佢點炸到咁外脆內多汁。4. 池魚刺身👍🏻必叫,夠新鮮,你可以揀食完之後攞條骨去炸定煲麵豉湯,免費㗎!其他地方要加錢5. 酒盗芝士👌呢個係吞拿魚內臟加芝士,平時啲人都會配下豆腐食,用嚟送酒。味道超濃烈,所以平時如果唔食腐乳啊臭豆腐啊嘅人就要睇路啦,應該唔太接受到,不過我覺得都幾得意。佢命名由來係飲飲下酒不知不覺食咗好多(好似係的確係妹下妹下當零食咁下酒最好。6. 燒牛舌👍🏻唔使多講啦就
呢間真係我心中頂級性價比之選😜總結一下佢嘅優點:

3. 炸露荀👍🏻

4. 池魚刺身👍🏻

5. 酒盗芝士👌

佢命名由來係飲飲下酒不知不覺食咗好多(好似係

的確係妹下妹下當零食咁下酒最好。

6. 燒牛舌👍🏻

唔使多講啦就係好食嘅牛,香口。

7. 芒果沙冰清酒👍🏻

呢個好有驚喜,唔止得芒果沙冰,佢連粒冰都係將芒果肉雪涷嚟做,入面好多果肉,勁用心😍

8. 梅醬葱燒雞串👍🏻

上次食完覺得好食又叫多次,發覺呢個梅醬加紫蘇葉嘅配搭好好,決定喺屋企都咁整!

9. 墨魚餅👍🏻

我以為係香港嗰啲硬硬哋嘅魚餅,點知原來好軟熟,真係日式嗰隻炸魚蛋,入面都有啲粒粒墨魚增加口感。

另外仲叫咗巨峰清酒,又係好好味。因為佢menu好多選擇,點試都試唔晒。我就係欣賞呢啲就算好多菜式但都樣樣整得掂嘅小店😘