呢間係永遠喺我💛店list嘅top5! CP值超高嘅一間店~⠀終於黎recommend比大家啦~⠀.⠀🍈玫瓏蜜瓜雪山🏔️$98⠀★蜜瓜好fresh好juicy,好清甜🥰 夏天食真係岩哂!⠀★聽聞係日本蜜瓜啊!好滾動🤣⠀★有「熱香餅蛋糕」、雲呢拿雪糕、蜜糖星星同埋啫喱喺入面,個combination 都幾特別⠀★熱香餅蛋糕好fu-a fu-a 好鬆軟,但佢又唔係海綿蛋糕嗰種,佢比較似更加軟熟嘅清蛋糕,軟綿綿🥰⠀🍵Green tea latte🍼(跟餐補差價)⠀好似見無咩人叫呢個,但身為#抹茶控 點會唔叫黎試下喎⠀★雖然無拉花,但我真心覺得品質一啲都唔差⠀★抹茶味超濃!濃到我以為佢用左沏茶的方法黎沖,好日式嘅感覺, 連泡泡都超濃matcha味😋★不過鍾意奶多嘅朋友仔未必岩,因為茶味真係會濃到有種甘醇嘅味道,可能有少少cover左奶香味⠀★但超鍾意抹茶嘅你一定要試,濃郁嘅茶味完全令到成杯latte嘅味唔會太甜~我個人認為其實兩者都算balance到⠀★好鍾意個匙羹😍櫻花啊~以為自己去左日本飲抹茶食靜岡蜜瓜🤣⠀⠀🍳鑊仔伯爵茶雪山熱香餅🥞⠀$78⠀★熱香餅同上面係一樣嘅,濃濃嘅蛋香味🤣⠀★熱香餅蛋

.⠀
🍈玫瓏蜜瓜雪山🏔️$98⠀
★聽聞係日本蜜瓜啊!好滾動🤣⠀

🍵Green tea latte🍼(跟餐補差價)⠀
好似見無咩人叫呢個,但身為#抹茶控 點會唔叫黎試下喎⠀
★雖然無拉花,但我真心覺得品質一啲都唔差⠀

🍳鑊仔伯爵茶雪山熱香餅🥞⠀$78⠀
★熱香餅同上面係一樣嘅,濃濃嘅蛋香味🤣⠀
★熱香餅蛋糕入面都有伯爵茶醬流出黎🤣⠀
★唔好影咁耐相😂~因為佢個鑊仔係裝住比較濃稠嘅伯爵茶醬加cream, 凍左就會一pat pat😂 同埋會造成伯爵茶醬太甜嘅後果⠀
★雪糕都係vanilla味,唔會話超甜,但其實配埋熱嘅熱香餅同伯醬茶醬係會做到多種口感~真係會有冰火交融嘅感覺😂⠀

可能睇到呢度,你會覺得價錢都唔係好平咋喎~教下大家~如果大家淨係去食甜品,可以等佢嘅宵夜套餐出黎嗰陣食🤔around 20:30-21:00🤔 嗰陣啲價錢係會打左個折同會變左套餐~e.g. $78–> $5X-$68 包野飲⠀
(之前食過幾次都係食呢個menu,我諗而家仲有掛🙈)⠀
所以我超推薦大家去食!⠀
玫瓏蜜瓜雪山