2023-02-28 1364 views
最近成日去中環IFC嘅 Glasshouse 餐廳,真係好正!呢間餐廳嘅特色係西式同東南亞美食嘅Crossover,佢試咗啲菜式都好好味,令我留下印象深刻。我嘗咗啲西式嘅菜式,包括鮮蝦意大利粉,啲鮮蝦好大隻,鮮味十足,配上啲意粉好滑好有彈牙,醬汁都好香濃,真係好好食!另外,亦都試咗啲東南亞風味嘅菜式,包括泰式燒雞,啲雞肉燒得啱啱好,肉質滑嫩,加埋啲泰式醬汁,啲酸辣味好平衡,一啖都唔會膩口。除咗菜式之外,餐廳嘅裝潢同氣氛都好舒服,啲座位空間好大,唔會擁擠,令人感覺好放鬆。而且,餐廳嘅服務員都好友善,有禮貌,令人感覺好舒服。總括黎講,我好鍾意 Glasshouse 餐廳,菜式好好味,裝潢同氣氛都好舒服,服務好友善。如果你鍾意西式同東南亞美食,咁呢間餐廳真係值得一試!

2023-01-09
Type of Meal