2014-10-26
聽說長沙灣有間特色小店,今日星期日終於去嘗試一次位置比較偏僻~雖說我住長沙灣~不過都搵左一陣~~因為佢係一堆車房同的士行附近~真係要細心先發現到~~入到去燈光昏暗~很有情調~本人覺得服務唔錯很有禮貌,店員細心推介男友飲品,而且店員拎食物既時候都有講解,包括餐湯可以就咁拎起飲,俾小匙我地食綿花糖,收碟都好快,不過食物方面等候時間比較長,但可以接受的^_^點左LONDON SUNDAY AFTERNOON同埋Parma Ham salad,飲品方面就點左Matcha Milkshake同埋Banana chocolate milkshake香蕉朱古力奶昔,因為不是我點的,所以味道不知道,是日餐湯不是凍湯~是熱湯,可能剛煮好~喝的時候要小心燙口0_0雖說是是日餐湯,但可見誠意,裡面有少許薯粒和煙肉,但很CREAMY,不錯喝這個也不是我點的,我只吃了炒蛋~~~炒蛋很滑很CREAMY,可惜我只是偷吃了炒蛋><抹茶奶昔,香濃抹茶味,加入了OREO碎~~~~略嫌紙做既飲筒筒嘴很軟...比我啜幾啜就啜軟左0_0巴拿馬火腿沙律,沙律菜用了黑醋汁,酸酸的好開胃香甜的哈密瓜配上巴拿馬火腿~讚
位置比較偏僻~雖說我住長沙灣~不過都搵左一陣~~
因為佢係一堆車房同的士行附近~真係要細心先發現到~~
入到去燈光昏暗~很有情調~
飲品方面就點左Matcha Milkshake同埋Banana chocolate milkshake 香蕉朱古力奶昔,因為不是我點的,所以味道不知道,是日餐湯不是凍湯~是熱湯,可能剛煮好~
喝的時候要小心燙口0_0
雖說是是日餐湯,但可見誠意,裡面有少許薯粒和煙肉,但很CREAMY,不錯喝 這個也不是我點的,我只吃了炒蛋~~~炒蛋很滑很CREAMY,可惜我只是偷吃了炒蛋>< 抹茶奶昔,香濃抹茶味,加入了OREO碎~~~~略嫌紙做既飲筒筒嘴很軟...比我啜幾啜就啜軟左0_0 巴拿馬火腿沙律,沙律菜用了黑醋汁,酸酸的好開胃
香甜的哈密瓜配上巴拿馬火腿~讚~~~
不得不提薯仔沙律~很有驚喜~一入口好香既蔥味@0@
竟然用上蔥來做沙律~沙律配蔥~原來咁惹味~
總括而言,小店設計很有格調很舒適~食物也是店主用心製作~店員服務很好~
不過餐牌可能每次不太一樣~因為主廚輪流當值~
價錢方面,在長沙灣黎講可能比較略貴,不過周末輕鬆一下又何妨,咁辛苦工作都想享受片刻的快樂,難得食到店主用心的特色食物,貴一點有咩所謂
個人而言,在長沙灣都有呢種小店..很難得~在長沙灣住了8年以上,長沙灣藥房越開越多,
食肆不斷結業~每天放工都係去幾間大型連鎖餐廳食野~真係悶到抽筋~
希望小店能夠一直繼續經營下去~唔好輸俾藥房同連鎖餐廳~~
比我假日鬆一鬆~讓我近廚得食
Other Info. :
1.位子不多~建議先訂位~
2.位置不好找~建議查看地圖唔駛搵