2017-04-16 151 views
由於媽媽喜愛食龍蝦, 出街做節時好多時都會叫龍蝦, 而中式煮法離不開都係傳統既上湯/芝士伊面底, 之前行經呢頭都知開左呢間以龍蝦做主打既新式餐廳, 一於帶媽媽試下新野!去到見到呢個燈箱就知係呢度, 同侍應講幾多位後就可上一樓安排入座入到去以見到裝潢以粉藍色為主調, 配以淺色木枱椅, 有隻龍蝦公仔及意粉作點綴, 播住輕快節奏既歌, 感覺都唔錯!打開醒神餐牌望下有咩食先, 原來呢度係除左以龍蝦做主打外, 都有其他日式及意式食物可選擇, 價錢都唔算貴!今次我地為住龍蝦而黎, 當然係食龍蝦菜式啦, 芝士焗龍蝦配伊面底媽媽就食得多, 呢度都有個西式變奏版, 就係呢個龍蝦芝士Mac N Cheese ($208), 以鐵器盛載熱辣辣上枱重量級長通粉被芝士龍蝦汁重重包圍住, 口感煙韌, 一咬落去d醬汁會係口腔內爆發, 小心燙口; 而龍蝦肉質感彈牙, 配埋個長通粉一齊食好夾喎, 媽媽表示滿意!早前係朋友fb洗版既火紅既龍蝦包, 呢度都有得食, 當然要試下, 除了主角龍蝦包($188)外, 仲有薯及蕃薯條一籃及沙律菜, 無論份量及賣相都相當吸引食前先淋d檸檬芝士汁落個龍蝦包上, 一啖放入口會食到彈牙既

龍蝦芝士Mac N Cheese
龍蝦包
食前先淋d檸檬芝士汁落個龍蝦包上, 一啖放入口會食到彈牙既龍蝦肉及鬆軟既面包, 由於面包面有焗至微微脆身, 增加左香味, 無需拆肉就食到鮮味龍蝦, 岩晒我呢個懶人, 食完呢個包好滿足! 當然佢既薯及蕃薯條都炸得唔錯, 食完唔會一口油, 成個餐食晒...........飽晒!
有食點會無飲呀? 呢杯Peach & Lychee Tea ($48)似係呢度熱賣, 點解咁講? 我見有幾枱都有客又係叫呢杯, 飲落桃味好突出, 味道甜甜地好好味, 而且一杯份量都幾大, 同媽媽一齊分享都可以!
設加一服務費, 呢餐與媽媽既龍蝦餐之旅............取得完滿結束!
Type of Meal
Dinner