2022-07-30
朋友介紹來Steak Bar食吉列牛扒,話性價比高,大件夾抵食,所以今日專程來食下。🥰入到來研究左陣餐牌。覺得呢餐好抵食👍🏻食到招牌菜吉列炸牛扒🥩,又有比木魚,重有章魚🐙小丸子,外加兩杯飲品,做緊79折$499。唔錯wor😝飲品方面叫咗無糖可樂同柚子Soda。兩個都雪到好冰凍。❄️解膩良品,爽呀!等左一陣吉列炸牛扒就來了。賣相很漂亮。好多野食吖~開心😝牛扒有九塊到,份量都幾多。牛扒四邊鋪滿金黃色吉列炸粉,內裡的肉是鮮嫩的粉紅色。睇見都吞口水。等我大顯身手先!每次大約煮四塊。每邊約分幾鐘,表面有少少焦香就可以了,不難掌握技巧。牛肉食落外面酥脆、有牛油🧈香味,內裡保有肉汁,牛味濃油脂感十足。點少少燒汁加埋鋪滿飯素的白飯同蒜片食,大🈵️足😋同男朋友來,可以扮吓賢妻良母,煮俾佢食,盡顯功架🥰香煎比目魚好厚身。香脆嘅表皮,加上嫩滑多汁嘅魚肉,點少少鹽花,非常迷人好食。黑松露薯條🍟同章魚🐙小丸子都好好食。薯條黑松露味濃郁,熱辣辣脆卜卜,點茄汁好好食。章魚小丸子粉漿唔厚,裏面有粒粒八爪魚,好彈牙。兩個小菜都好高質。整體食物質素好好,價錢又合理。仲有機會扮賢妻良母,值得再嚟。
入到來研究左陣餐牌。覺得呢餐好抵食👍🏻
等左一陣吉列炸牛扒就來了。賣相很漂亮。好多野食吖~開心😝
牛扒有九塊到,份量都幾多。
同男朋友來,可以扮吓賢妻良母,煮俾佢食,盡顯功架🥰
黑松露薯條🍟同章魚🐙小丸子都好好食。