有時坐輕鐵路過豐年路近元朗廣場見一間土耳其餐廳一直見到都想試,今晚慶幸食到佢。感動🥲裝潢採用彩石摩登既設計為主,配合返當地既特色感覺,而服務生都唔係中國人,下單係透過電子掃碼下單Chicken Doner Roll(烤野雞肉卷餅) $65 🔅🔅🔅🔅火烤野雞,生菜配合卷餅製成,生菜清新爽脆,雞肉鮮嫩肉質剛好配上醬汁好惹味而且好飽肚架風味烤雞肉串(8串)$88🔅🔅🔅🔅🔅平時好都對串燒質素好講究!哇!呢個雞肉真係冇得頂呀。佢呢嗰啲汁呢好Juice同埋雞肉呢係好嫩,啱啱好!一啲都唔柴㗎!芝士辣雞烤餅 $38 🔅🔅🔅🔅呢個推介,烤到岩岩好軟軟的烤餅內裏面夾左辣雞芝士,超級香口。土耳其辣雞沙律 🥗 $68 🔅🔅🔅🔅🔅呢款浮雲沙律就真係唔係周圍都食得到嘅味道、佢用秘製既醬汁,有蕃茄仔生菜青瓜薄脆等等再混合埋啲薄荷醬蒜頭醬等等,酸酸甜甜好開胃,前菜十分合適。土耳其咖啡$35 🔅🔅🔅🔅🔅精緻嘅土耳其咖啡用返佢哋本土嘅土耳其咖啡,好甘口,大家都可以去嘗試下呢款特色嘅咖啡或者打卡都好適合㗎芒果乳酸$36 🔅🔅🔅🔅我諗應該係用返巴基斯坦嘅芒果去製成嘅佢個芒果味唔會太甜而淡淡果香,解辣或解重香料

下單係透過電子掃碼下單

風味烤雞肉串(8串)$88🔅🔅🔅🔅🔅

芝士辣雞烤餅 $38 🔅🔅🔅🔅

土耳其辣雞沙律 🥗 $68 🔅🔅🔅🔅🔅

土耳其咖啡$35 🔅🔅🔅🔅🔅

芒果乳酸$36 🔅🔅🔅🔅
我諗應該係用返巴基斯坦嘅芒果去製成嘅佢個芒果味唔會太甜而淡淡果香,解辣或解重香料都岩架

好耐都未食過咁飽,咁豐富嘅晚餐,正因為我係比較鍾意食中東菜,元朗有一間土耳其小城菜式係非常開心嘅事😂👍🏻
2022-09-09
$200 (Dinner)
  • 浮雲沙律