2010-01-01 25 views
大除夕去試下同事推介嘅不倒翁火煱.3個人,點了芫茜皮蛋湯底,貪佢清清哋;火鍋料 : 大嘅手切肥牛脊、日式野菜籃、韮菜餃、鮮枝竹和炸魚皮。佢個電池爐幾好用, 容易教大細火,教到最大20度,啲湯好快就滾.混完醬後, 火鍋料陸續到.手切肥牛脊 : 起雙飛切法,厚薄適中,幾大塊,滿佈雪花.侍應話係本地牛,原來本地牛都可以咁多雪花! 急不及待試下,嘩!入口甘香軟滑,勁好味!日式野菜籃 : 唔係用籃上,係用盤上;有津白、生菜、西洋菜、金菇和秀珍菇,排得好靚,份量唔少,全部都好新鮮.韮菜餃 : 朋友唔食得蝦,所以唔點招牌水餃($88)而點韮菜餃($48),一碟8隻,大大隻,滾完唔會穿,好食又抵啲!鮮枝竹和炸魚皮 :份量足,好OK.汽水比較貴,$16一罐重要加一,不過我打邊爐一定要好似阿Sa咁飲可樂,無辨法!餐後有甜品送,每位兩片哈蜜瓜加一件紅豆糕.哩度枱與枱距離唔近,坐得幾舒服. 服務OK, 值得一提係食食下侍應會幫客人撈走鍋料滾出嚟啲泡,幾細心.埋單$585,食得好開心,Happy New Year!
大除夕去試下同事推介嘅不倒翁火煱.
混完醬後, 火鍋料陸續到.

鮮枝竹和炸魚皮 :份量足,好OK.

餐後有甜品送,每位兩片哈蜜瓜加一件紅豆糕.
埋單$585,食得好開心,Happy New Year!

2009-12-31
$195 (Dinner)
Celebration
New Year's Eve