2010-04-07
4-4-2010久聞呢度的大名, 是日朋友到九龍城探我 , dinner 就拉了佢嚟陪我試試呢間的泰式燒物, 還掂佢都話想食豬頸肉. 2 人叫了一包一飯一菜 2 肉, 食得好飽, 不過唔算十分滿意:-蒜蓉包: 一客 4 件, 全都烘得十分鬆脆, 不過其中一件蒜蓉份量好多, 其他的就幾乎完全無, 又唔夠牛油, 真係 配咖喱汁會否好食好多無從考究, 但空口食就絕對唔得, 大家 order 的話要留意.燒豬頸肉: 帶點炭烤味, 食落爽口豐潤, 油香十足, 幾好食 不過份量唔少, 2 人嚴重食唔晒, 唯有打包吧.燒牛胸: 以為係「近胸口的肉」, 食了一舊先知原來係肥膏 燒得微燶, 食落 sok sok 聲, 油香四溢, 都幾香, 不過始終係「燒肥油」, 大家都唔敢多食, 打包後亦唔知點算...鹹魚炒椰菜苗: 鹹魚落得好多, 亦炒得好香, 不過椰菜苗有點老, 食落幾硬又幾嚡, 可惜.蝦醬炒飯: 炒得乾身, 飯粒粒分明, 不過蝦醬味略嫌太輕, 可以更好; 仲有蛋絲及泰式臘腸 (?)點綴一下, 簡簡單單反而好快清碟.環境如預期的 up dup, 阿姐態度就有點寸, 不過見我
環境如預期的 up dup, 阿姐態度就有點寸, 不過見我「一抽二 lung」, 又會主動擔張櫈俾我放袋放褸, 招呼有點「一啖砂糖一啖 X」的感覺.
每人約 $115 埋單, 可以一試, 不過我就未必會再來了.