將南海傍新開左好多餐廳,Friday night 就黎到 La Rosabelle 浪漫一下💕一入到去嘩左一聲! 真心覺得好靚😍環境好歐洲古典宮殿風格feel,裝潢加上玻璃吊燈,原木樓梯及古典風的油畫,全間餐廳都係打卡位📸適逢萬聖節🎃就到,仲有唔少裝飾,我仲可以同骷髏骨頭💀共晉晚餐。我地叫左一個Set Menu,另外散叫左一個意大利飯🌟Starter布拉塔沙律 Burrata Salad水牛芝士配上新鮮番茄,水牛芝士彈性柔韌,口感濕潤,作為前菜一流!🌟Main Course $398澳洲盲曹魚柳 Australian Fillet of Barramundi盲曹好大件,肉質結實、唔會一切散晒,魚脂適中,入口嫩滑。配菜有青口和蜆,配埋檸檬汁,少少酸味好開胃!🌟黑松露鮮蝦意大利飯 Shrimp Risotto一上枱已經聞到好香黑松露香味! 意大利飯粒粒分明,入口幼滑又有咬口,吸晒蝦的精華,份外鮮甜。鮮蝦大大隻,份量唔少食極都仲有!🌟Dessert意大利芝士蛋糕 Homemade Tiramisu面頭舖滿可可粉,陣陣香濃的可可香。芝士慕絲極之細滑,跟香濃甘苦的可可粉和浸過咖啡酒的蛋糕很夾,味

我地叫左一個Set Menu,另外散叫左一個意大利飯

🌟Starter
布拉塔沙律 Burrata Salad

🌟Main Course $398

🌟黑松露鮮蝦意大利飯 Shrimp Risotto

🌟Dessert
意大利芝士蛋糕 Homemade Tiramisu
面頭舖滿可可粉,陣陣香濃的可可香。芝士慕絲極之細滑,跟香濃甘苦的可可粉和浸過咖啡酒的蛋糕很夾,味道濃郁,平時少吃Tiramisu的我也忍不住口,喜歡!

🌟Drink
紅酒 House Red Wine
係甘靚的環境當然要飲番杯🥂Set Menu包紅酒,白酒或者汽酒! 紅酒入口香醇,酒精唔高,好啱女仔飲!

💖餐廳無論環境,食物質素,店員服務都一流,好適合情侶或者慶祝生日紀念日,真心非常推介! 下次要試埋東涌和馬灣分店!