2023-06-03
上次黎旺角呢間 茶聊 係為咗佢嘅髒髒黑糖珍珠鮮奶 今次係為咗佢嘅熊仔咖啡而黎😍 上到一樓係熟悉嘅門口~ 入到去望一望餐牌 多咗唔少新菜式同埋飲品 好快諗好食咩就落單啦~~ 髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44上次飲過都真係好飲同埋好好打卡🤣 隔咗一排冇黎 覺得佢仲好飲咗 珍珠量多有成三份一杯😍 煙靭得黎黑糖又唔會過甜 可可粉又香 加埋一齊好好味😋 TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44主角出場啦🐻 原隻熊仔咖啡冰好可愛😍 咖啡香濃 奶亦都可以根據自己喜好而落 熊仔咖啡冰融咗都唔會溝淡啲咖啡 又可以打卡 好飲又好玩😬 慢煮西班牙八爪魚配墨魚汁意粉 $138好大隻八爪魚😋 煮得啱啱好 爽口彈牙又唔會咬唔開👍🏻 墨魚汁意粉好香 仲唔會食到成咀都係黑色😗 水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條 $188蟹肉同芝士好豐富 大大嚿龍蝦🤩 麵包用牛油煎過勁香 加埋一齊好好食😋 粗薯條炸得香脆 凱撒沙律調味啱啱好 呢個set好好食真係大推👍🏻 宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 $98 最後梗係食埋佢新出嘅甜品啦😬 牛油酥係一層層嘅麵包 好香牛油味 切開入面仲有抹茶醬🤩 唔會過甜仲有啲抹茶苦澀味 味道啱啱好~
髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44
TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44
慢煮西班牙八爪魚配墨魚汁意粉 $138
水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條 $188
宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 $98
最後梗係食埋佢新出嘅甜品啦😬 牛油酥係一層層嘅麵包 好香牛油味 切開入面仲有抹茶醬🤩 唔會過甜仲有啲抹茶苦澀味 味道啱啱好~ 配上綠茶蕨餅同埋雪糕 不錯😌
整體嚟講 呢間茶聊 環境舒適 食物質素幾好又好好打卡😬 好適合同姊妹嚟食野打卡傾偈😌