2023-02-11
捉緊冬天既尾巴,趁天氣熱之前快啲打多幾次邊爐先!呢間肉蒲團火鍋係無意中行女人街發現,同一座大廈都有好多野食,最岩心水就係火鍋啦。今次食set c, 叫左個清酒卜卜蜆湯底,味道清甜而且有好多蜆,啲蜆都洗得好干淨而且粒粒都好厚肉。坐喺無耐店員會上左一個牛肉拼盤先,比我哋試曬甘多款牛再決定續邊一款,而且都好細心地有埋牛肉名牌。呢間店有別其他店之一既地方係疏菜,佢哋啲瓜類例如冬瓜、蘿蔔、萵苣等都係切到好大份,驚死你唔夠食甘!我勁鐘意,食落口感大滿足,而且可以食到好juicy!我最鐘意係佢哋既芋頭,真係好粉糯,完全無一舊係生水的,我食左好多舊,真心大推!仲有蝦都好新鮮,食落肉質彈牙!整體環境坐得好舒服,位置寬敞唔會逼!疏菜、丸類、熟食及飲品都可以自行出去大堂拎,而肉類及海鮮等就係掃code下單。店員好主動收走空碟,上菜速度都好快。