2018-06-19 341 views
101台式餐廳今天下午,森仔同同事自私食。所以就行遠少少,去到近天后果邊。一直都知果到有間抵食既101肉燥飯專門店。因此,特登去食下試下。餐廳環境幾好,空間幾夠,可以容納35人左右。光線光猛,裝潢亦算幾新,幾有台灣感覺。最重要lunch時間,不用等很久就有位。講反食物質素,我叫了三串一的午餐套餐。佢可以比你自由搭配小食,面食和飲品。我叫了燒汁雞扒,炸薯角和蕃茄雪菜肉絲通粉,配以珍珠奶茶。整個套餐也只是48蚊,真係超抵,性價比超高。雞扒嫩滑,配上燒汁,味道很好食!炸薯角,份量好足,熱辣辣的,好吃!😍蕃茄雪菜肉絲通,更是比想像好食,好少何雪菜會搭蕃茄,但夾埋真是好正,酸酸咸咸的,吸引我下次會再叫。而我同事叫了肉燥三杯雞,佢都話好食,份量好足。而我亦嘗了少少三杯雞,辣辣甜甜的,很開胃口,伴飯一流!而肉燥亦十分正宗👍🏼👍🏼👍🏼好好食😍😘整體來說,性價比很高的台式餐廳!欣賞台式味道並覺得下次會食!😍😍
101台式餐廳
今天下午,森仔同同事自私食。
所以就行遠少少,去到近天后果邊。
一直都知果到有間抵食既101肉燥飯專門店。
因此,特登去食下試下。

餐廳環境幾好,空間幾夠,可以容納35人左右。
光線光猛,裝潢亦算幾新,幾有台灣感覺。
最重要lunch時間,不用等很久就有位。

講反食物質素,我叫了三串一的午餐套餐。
佢可以比你自由搭配小食,面食和飲品。
我叫了燒汁雞扒,炸薯角和蕃茄雪菜肉絲通粉,配以珍珠奶茶。
整個套餐也只是48蚊,真係超抵,性價比超高。
雞扒嫩滑,配上燒汁,味道很好食!
炸薯角,份量好足,熱辣辣的,好吃!😍