2018-06-06 881 views
尖沙咀美食如雲, 各國食肆隨處可見, 想食d 刺身又想食下燒海鮮飲番杯? 喺香港天文台附近既天文臺圍8號地下搵到呢間"秋田浜燒食堂"正合我要求有幾個set 都幾抵食, 豐儉由人, 而且好多野食可以散叫, 最後點左一份京都二人前食燒海鮮點少得飲番杯生啤呀😍冰凍麟麒正到爆- 河豚魚干 -先黎個前菜先, 之前都未試過食河豚, 感覺幾特別, 甜甜地咸咸地幾過癮😂- 特上刺身拼盤五點 -深海池魚, 油甘魚, 元貝, 甜蝦同三文魚腩全部都好新鮮, 色澤賣相都好靚, 冇腥冇臭味👍然後就到正題喇, 先食既係北寄貝, 用左少少清酒同麵豉汁一齊燒, 燒既過程令d汁一路蒸發, 令貝更入味🤤鮑魚就用左香草牛油黎燒, 用牛油燒d 香味真係好濃烈, 鼻塞都聞到😂😂打十字咁界開左既鮑魚, 令中間個芯更易熟, 唔洗燒太耐, 保持到鮮嫩感- 蟹味增甲羅燒 -唔係對蟹有敏感既人一定食到一啖接一啖, 因為實在太香濃, 配個米通食做法非常聰明, 因為米通本身無乜味只係有脆既口感, 沾d蟹膏食, 會變得又香又脆🤤😍- 山之惠黑松露茸野菌萡燒 -職員細心地幫你打開錫紙, 一陣陣黑松露香氣隨即湧至, 本身口味較淡既菇類經過黑松露既

麟麒生啤

人氣蟹味增甲羅燒

- 蟹味增甲羅燒 -

山之惠黑松露茸野菌箔燒

- 山之惠黑松露茸野菌萡燒 -
職員細心地幫你打開錫紙, 一陣陣黑松露香氣隨即湧至, 本身口味較淡既菇類經過黑松露既浸淫而變得可口美味😋

京都海鮮湯茶漬飯

- 京都海鮮湯茶漬飯 -
其實食到呢刻已經好飽, 好彩個飯量唔太多, 飯本身預你會淋d 熱茶上去, 所以會煮得較硬身
麟麒生啤
河豚魚干