2011-02-20
情人節原本諗住同男朋友去据扒,但靈機一觸之前聽朋友講話小曼谷好好味..特別既日子緊係要食返D特別既野啦5點半同男朋友o係上水出發,6點45分先到達= =間野個位真係好偏..去到屯門,又要再轉車..問左幾次路先到去到既時候已經全場滿坐咁滯,但好彩仲未有人排隊..入到去咁岩又有兩人位tim..去之前一早做哂research睇定要食d咩,因為我好鐘意食thai food..但同男朋友一齊兩年都無食過haha總共叫左以下6樣野食:1.第一道菜 本身都ok食得spicy,但呢個下次唔會再試了..因為實在太spicy喇..食完之後條利無咩知覺,食再黎既送隔左好耐先spicy完=_=2.讚讚讚 好抵食,三十幾蚊可以食到新鮮既生蝦配合埋特制既汁真係好鐘意,不過個人認為其實唔點汁留返D鮮味,味道更佳>_<3.驚喜之作.驚喜在一間普通既餐廳都識得花心思用心形上菜..但味道好普通4.主菜入面我認為最好味莫過於蝦餅,脆得黎入面好JUICY同彈丫..而且一D都唔漏嫁(P.S 其實係有5件但男朋友偷食左一舊XD)5.上菜既時候發覺D通菜個樣唔係咁靚,先諗起夏天先當做通菜=_=..叫錯左TIM..但
特別既日子緊係要食返D特別既野啦
去之前一早做哂research睇定要食d咩,因為我好鐘意食thai food..但同男朋友一齊兩年都無食過haha 總共叫左以下6樣野食:
1. 第一道菜 本身都ok食得spicy,但呢個下次唔會再試了..
因為實在太spicy喇..食完之後條利無咩知覺,
食再黎既送隔左好耐先spicy完=_=
2. 讚讚讚 好抵食,三十幾蚊可以食到新鮮既生蝦
配合埋特制既汁真係好鐘意,
不過個人認為其實唔點汁留返D鮮味,味道更佳>_<
3. 驚喜之作.驚喜在一間普通既餐廳都識得花心思用心形上菜..但味道好普通
4. 主菜入面我認為最好味莫過於蝦餅,脆得黎入面好JUICY同彈丫..而且一D都唔漏嫁
(P.S 其實係有5件但男朋友偷食左一舊XD)
5. 上菜既時候發覺D通菜個樣唔係咁靚,先諗起夏天先當做通菜=_=..叫錯左TIM..
但味道就不過不失
6. 最後一道菜都係最失望既一道茶
賣相已經唔得,所謂既海鮮就係D碎左既尤魚粒,青口粒,同蝦粒炒埋一齊..
仲加左D雜菜同粉絲..感覺就係求其放D野落去一獲熟..
而味道方面其實都係用左馬拉盞黎炒= = 總括而言: 其實係失望..食完呢餐飯之後同男朋友都勁勁勁口渴
D送落既香料可能太多同太重喇,唔係太習慣..同埋比想像中普通..
但服務唔錯,坐得比想像中舒服..同埋價錢的確係平,呢一晚係食得開心既..
下次我會再黎,但點餐方面..我會細心D食D真係特別D既野囉