2018-10-10 471 views
今日和朋友一齊行街,之前都知道朋友好鍾意食薄餅,所以今次嚟到尖沙咀行完街想食下午茶,當然就要係去The One商場隔離的薄餅店食啦。我們沒有失望,十分滿意這下午茶。門口有唔同的薄餅選擇,而且十分之大片,朋友睇完都十分之滿意,最後佢選擇咗招牌薄餅,而我就選擇一個魷魚圈再加一個汽水。每人都不用$40價錢,的確十分之抵食。因為他選招牌薄餅是剛剛出爐,所以十分之新鮮,而且十分大片,差不多可以蓋過我的臉。餅底類似一啲厚身麵包,所以鍾意食厚批嘅朋友一定唔會失望。薄餅味道唔錯,上面材料配醬汁十分好吃,一人一半已十分飽肚。之後吃魷魚圈,口感比心目中好,因為入面魷魚圈大件,皮吾厚,配上微酸嘅番茄醬十分之開胃。非常滿意。