2020-12-14 733 views
香港人一定聽過「龍門冰室」依個名,對於龍門嘅食物質素就有唔同嘅評價,以下午茶嚟講,我就覺得食物都屬於中上水準💛黑松露炒蛋多士餐🍳炒蛋夠香滑,保留到適量蛋汁,更重要嘅係黑松露嘅份量一啲都唔孤寒,每一口炒蛋都有濃濃嘅松露香,滿足晒我依個黑松露lover💛個餐連埋一塊薯餅,薯餅係比較厚身嗰款,外層香脆又唔會炸到乾爭爭💦多士可以轉做蒜蓉脆豬、奶油脆豬或者薯餅,咁我揀咗轉奶油脆豬奶,但就唔係我心水喇,因為我鍾意多煉奶,但係依度嘅奶油豬就相反,係多牛油少煉奶😅朋友叫咗下午茶餐嘅流心芝腿西多士配滷水雞髀🥪🍗西多士炸得金黃,以半溶芝士同火腿做餡又幾有特色,好味😋😋我地仲加多一隻滷水雞髀,$16一隻非常抵食,坊間大多數都起碼賣廿幾蚊喇💲飲品係正常水準☕️仲有值得一讚嘅係侍應嘅服務,隔離枱有人嫌杯飲品有啲淡,侍應馬上答應沖過一杯,態度好好👍

黑松露炒蛋多士餐🍳

朋友叫咗下午茶餐嘅流心芝腿西多士配滷水雞髀🥪🍗

西多士炸得金黃,以半溶芝士同火腿做餡又幾有特色,好味😋😋

飲品係正常水準☕️