2021-10-07
今日早咗收工,同男友出左沙田行街順便用消費券刺激下經濟😂晚飯就黎左呢間越南過江龍度解決😁我哋叫咗個二人套餐👉雙寶飯少飯,沙嗲串燒牛肉撈檬,泡菜仙爪,清湯蘿蔔,恐龍美祿少冰同埋熱檸水~雙寶飯即係豬扒同雞扒,豬扒偏薄身,肉質幾軟滑,完全唔韌☺️雞扒就有勁濃郁既香茅味,嫰滑juicy!🤤呢兩款扒都似係燒出黎多過煎/炸整出黎,食落香口但又唔會燶👍👍沙嗲串燒牛肉唔係跟沙爹汁一齊上,而係燒果陣落左沙爹汁一齊燒,所以食落只有微微沙爹味,但面頭有花生碎所以都幾香👍牛肉肉質淋滑😋撈檬酸酸may may夠晒開胃,個汁偏辣左啲,檬粉爽口👍呢餐既主食雞牛豬都有份,其實三樣都好食👏😋泡菜仙爪即係類似無骨白雲鳳爪,偏酸但唔辣(呢個“泡菜”應該係指底下用醋去醃嘅紅白蘿蔔而唔係一般人心目中嘅韓式泡菜😅)蘿蔔清甜夠淋,唯獨有一舊有啲渣,但當蔬菜或者配菜都幾唔錯☺️恐龍美祿賣相吸引😍面頭有層cream同脆米,同美祿好夾😋味道濃郁,飲到最後都唔會覺得淡,加$3好抵🤣呢排比較熱氣所以唔敢食炸蝦餅同咖央多士🙈下次既目標就係佢地!😎
晚飯就黎左呢間越南過江龍度解決😁
雙寶飯即係豬扒同雞扒,豬扒偏薄身,肉質幾軟滑,完全唔韌☺️
雞扒就有勁濃郁既香茅味,嫰滑juicy!🤤
牛肉肉質淋滑😋
撈檬酸酸may may夠晒開胃,個汁偏辣左啲,檬粉爽口👍
呢餐既主食雞牛豬都有份,其實三樣都好食👏😋
泡菜仙爪即係類似無骨白雲鳳爪,偏酸但唔辣
恐龍美祿賣相吸引😍
面頭有層cream同脆米,同美祿好夾😋
味道濃郁,飲到最後都唔會覺得淡,加$3好抵🤣
呢排比較熱氣所以唔敢食炸蝦餅同咖央多士🙈