2019-07-21 770 views
是日要去馬灣出勤,心諗已經非常開心,因為食飯嗰時可以對住個海食,即刻好有度假feel。今日就嚟咗位於馬灣海灘嘅餐廳Oma's Kitchen。餐廳環境非常靚仔,恍如一間小酒館,再加上我係星期一至五下午過嚟,所以餐廳都冇乜人,好清幽。最緊要係咩啊,就係對住個海,同對住條橋食飯。👍👍👍👍👍👍午餐選擇非常多,價錢亦都唔貴,最多去到60幾,問咗侍應哥哥,佢話呢度嘅豬扒餐同雞扒餐最多人叫,所以我今次就叫左個燒雞扒餐。餐湯係羅宋湯,都幾大碗,同埋辣辣地都幾過癮。到主菜喇,老實講雞扒嘅調味就唔算突出,但係佢分量都好多,足足有兩塊雞扒,真係非常抵食。飲品加十蚊叫咗個凍咖啡,同樣分量都係好大杯,味道唔錯。總結,食物質素唔錯,對住個靚景都係收你60幾嘅價錢,我覺得係超值。

最緊要係咩啊,就係對住個海,同對住條橋食飯。👍👍👍👍👍👍

餐湯係羅宋湯,都幾大碗,同埋辣辣地都幾過癮。

飲品加十蚊叫咗個凍咖啡,同樣分量都係好大杯,味道唔錯。