都隔咗好幾個月沒有過九龍區食飯,昨晚姪女請食日本野,最後揀咗去佐敦晴舍。見餐廳推出咗晚市一人前超抵食,百幾蚊有齊湯、小食、串燒、main course 及飲品,上年嚟過都未有,而且可以選擇的食品都好多好豐富。我哋叫咗兩個晚餐,再叫咗一啲串燒、刺身、壽司及一啲其它日式等食品。首先要讚下嘅係白鱔真係好肥好juicy,上年食過,今年再食都係一樣咁好食。而牛舌都好正又爽又腍。剌身算係好生鮮,整體而言真係覺得唔錯兼超超超值。最後3個人埋單都係6百蚊,同樣嘅食物如果喺銅鑼灣或者尖沙咀食,肯定超過$1000。另外,最正係唔限我哋時間,地方又寬敞,又近地鉄站,啱晒聚會吹水,由6點幾傾到近10點。
我哋叫咗兩個晚餐,再叫咗一啲串燒、刺身壽司及一啲其它日式等食品。首先要讚下嘅係白鱔真係好肥好juicy,上年食過,今年再食都係一樣咁好食。而牛舌都好正又爽又腍。剌身算係好生鮮,整體而言真係覺得唔錯兼超超超值。最後3個人埋單都係6百蚊,同樣嘅食物如果喺銅鑼灣或者尖沙咀食,肯定超過$1000。
2023-12-08
$200 (Dinner)
  • 串燒