2022-11-02
🔹九龍灣//合興 🔹人均約$200🔹▫️ 薑蔥蠔 ~$88高汁!!有大約八至九夠🤪超抵食🤩而且好好味,蠔唔會好腥!好入味🤪▪️ 啫啫滑雞煲 $88幾好食😋啲雞唔係好硬嘅嗰啲冰鮮雞感覺,而且份量好多,唔辣既!▫️豆豉鯪魚炒油麥菜 $78超抵食,基本上係清晒,大排檔必食油麥菜🤩▪️韭菜豬紅 $48好大份好大份食唔晒,好入味🤣啲豬紅覺得應該浸咗好耐,應該夠五至六個人食🤣🤣▫️豉椒炒蜆 反而炒蜆覺得唔係好重豉椒味,有浸生粉嗰隻芡汁味少少重,不過整體都OK!▪️麻辣魚皮 唔記得咗幾多錢😂😂超級開胃😍食落去都幾辣但係好惹味,凍食好正夏天好舒服🤣不過有啲芫荽西芹所以大家留意番🤓btw呢個好似係新嘢🤣🔹好飽評語夜晚食好熱鬧,有好多喺附近打完波踢完波嘅後生嚟食🤣當然都有好多街坊街里喺附近,環境好熱鬧都幾嘈下🤣但坐低食晚飯啤啤佢麻甩下都幾正架😝附近都有好幾間大排檔,唔知食咩都可以揀下呢間😜呢間係黃店嚟㗎💛Btw 唔記得影價錢,所以價錢只作參考🤣🧠回頭指數:🔟🧏🏻♀️打卡港女:6️⃣🌬冷氣溫度:6️⃣🚽廁所評價:⏹🧾性價比呢:🔟
▫️ 薑蔥蠔 ~$88
▪️ 啫啫滑雞煲 $88
▫️豆豉鯪魚炒油麥菜 $78
超抵食,基本上係清晒,大排檔必食油麥菜🤩
▪️韭菜豬紅 $48
▫️豉椒炒蜆
▪️麻辣魚皮
🔹好飽評語
Btw 唔記得影價錢,所以價錢只作參考🤣
🧠回頭指數:🔟
🧏🏻♀️打卡港女:6️⃣