2023-02-17
終於到火炭開相馬啦!之前食過佢地其他分店都好中意,今日黎到又可以食佢地既晚市火鍋放題。(^з^)蕃茄湯呢度嘅蕃茄湯好濃味,用好多舊蕃茄去滾出嚟,所以好重蕃茄味,橙紅色嘅湯同任何嘅食材配料都好夾❤️(#^.^#)中華辣湯中華辣湯係濃味晚,啱啲重口味嘅朋友,好惹味,因為真係好辣,聞到好香嘅辣椒味,呢度啲辣椒有炒過,係一個比較重口味嘅湯底❤️🔥(≧▽≦)特選美國牛肩胛鍾意食牛嘅朋友食到呢個牛肩胛一定會好開心,因為肉質好好,牛味好重,有適當嘅雪花,所以油脂感覺岩岩好,食落好腍,口感真係好好🤎(^o^)優質雞腿肉唔食牛嘅朋友仲有雞肉嘅選擇,呢度既雞肉唔係一般嘅雞肉,係靚嘅雞髀肉,所以比較滑,唔會鞋口,肥膏有少少,淥熟之後會食到有少少油脂但又唔會太過分,好好食💛(>^ω^<)任食海鮮對肉冇興趣嘅朋友,仲有海鮮嘅選擇,呢度海鮮有好多款,你講得出嘅都有,海蝦、帶子、生蠔、蜆、花螺,蟹棒、青口,真係好多唔同款,仲有每款都好新鮮好鮮味,我覺得最好嘅係佢哋嘅生蠔,真係好大隻,好肥美,超級好食💙
(^з^)蕃茄湯
(#^.^#)中華辣湯