2019-01-28
諗住黎食鰻魚飯點知太多人,見到附近新開左呢間台灣菜就黎試吓啦!餐牌都幾多選擇,而且全部都唔貴~《元盅雞湯》$52雞湯清澈味精唔重,飲晒成個都冇口渴~入面都幾多料,雞件都幾滑,唔會太瘦!《台式皮蛋豆腐》$28我自己非常喜歡呢道菜,皮蛋有溏心蛋黃,豆腐夠滑而且有豆香,加埋肉鬆同紫菜增加口感,個汁微辣岩岩好到位👍《手撕杏飽菇》$32雖然呢個望落色水一啲都唔紅,淨係食落佢有幾辣㗎!所以我都唔係幾食到🥵《台式滷肉飯》$28滷肉入面有好多冬菜,加左小小酸味同爽脆口感,肉碎都幾大粒,仲有半隻滷蛋~味道唔錯,不過如果可以多少少油同汁就更好喇《辣味小黃瓜》$32呢個個汁同手撕杏飽菇係同一個,所以都係好辣食唔到🥵 不過呢個小黃瓜本身有少少菜汁,可以中和番啲辣《秘製紅燒肉》$36$36有三舊大大嚿,勁多肥肉,一咬啲油咇晒出嚟,不過都幾濟嫁~如果三個人嚟食, 一人一舊就啱啱好啦!《蟹黃面》$138非常大碗!!不過蟹黃湯底夠杰身,湯底可以依附係麵條上,啖啖面都有勁多蟹黃🤤《蟹黃小籠包》$48小籠包係必嗌!雖然蟹黃就唔係好多,不過佢都算多汁同皮唔算厚,不過不失啦~嗌左勁多嘢食都只不過係$475!!非常抵食呀
餐牌都幾多選擇,而且全部都唔貴~
《元盅雞湯》$52
《台式皮蛋豆腐》$28
《手撕杏飽菇》$32
《台式滷肉飯》$28
《辣味小黃瓜》$32
《秘製紅燒肉》$36
《蟹黃面》$138
《蟹黃小籠包》$48
嗌左勁多嘢食都只不過係$475!!
非常抵食呀