2019-06-01 187 views
又到星期五,約左朋友來到藍田打波,打完波梗係要醫肚,誤打誤撞來到了"小明珠"。餐廳位於啟田道,由地鐵站上黎只係需要幾分鐘,相當方便。招牌小籠包 :一籠有四件,外皮好薄,夾嘅時候要非常小心,內裡爆多汁,味道好鮮甜,一人兩隻真係唔多夠喉。 生煎包 :生煎包即叫即煎,外皮煎得香脆,內餡肉嫩多汁,好味道。酸辣湯雲吞麵 :酸辣湯不嬲都係我最愛,份量都幾大碗,上海麵入口彈牙,雲吞皮薄,菜同肉比例唔錯,配埋酸辣湯味道好夾。湯麵餐附送冬瓜茶,加8蚊可轉豆漿,豆漿味道唔太甜,豆味濃郁。豆沙鍋餅 :一碟有八件,細細塊一口一件剛剛好,豆沙鍋餅煎得夠脆,中間嘅豆沙唔會太甜,做甜品岩岩好。埋單每人80蚊,非常抵食,算係值得支持嘅小店。
餐廳位於啟田道,由地鐵站上黎只係需要幾分鐘,相當方便。
招牌小籠包 :
生煎包 :
生煎包即叫即煎,外皮煎得香脆,內餡肉嫩多汁,好味道。
酸辣湯雲吞麵 :
豆沙鍋餅 :

埋單每人80蚊,非常抵食,算係值得支持嘅小店。
2019-05-31
$80 (Dinner)