2018-12-27 311 views
荃灣真係有好多好嘢食,咁啱約咗一個住喺荃灣嘅朋友食飯,佢就推介我麗儀間放題餐廳度食嘢,佢話人唔算太多但係嘢食質素又幾好坐得幾舒服。入到去發現餐廳嘅座位都比較舒服,大多數都係卡位今次仲好好彩咁坐到窗口位添,望住荃灣過境一路食住放題都幾正。首先梗係要叫咗刺身先啦,刺身嘅質素都幾好而且種類仲有好多款添,最好食嘅我覺得就係帶子同埋油甘魚都好新鮮食落去好鮮甜最後刺身Encore左兩次,然後叫咗幾款壽司海膽碎拖羅壽司亦都好特別味道鮮甜而且飯細細舊唔會食到好飽。另外我最鍾意食嘅就係放題嘅雜物特別係芝士年糕、芝麻雞翼同埋榴槤波波,炸物嘅質素都做得好新鮮食落去仲係好脆口感好好。然後仲叫左幾款天婦羅,炸蝦同埋南瓜亦都係我嘅至愛,餐廳嘅天婦羅炸粉唔會太厚,食落去嘅口感亦都好好,朋友都食咗好多。最後仲有我最期待嘅雪糕,我個人就最鍾意食朱古力口味,因為佢嘅口感同埋味道都係非常之濃郁用雪糕嚟做結尾真係好滿足啊。

$200 (Dinner)