✅Brew Dog Coffee Co.今次去新蒲崗個邊上堂 上堂前就食個輕食dinner~呢間cafe位係萬迪廣場 地點好方便~環境上好文青feel 打卡able~ 座位上唔係太多 但同朋友嚟chill下傾下計係唔錯的😀🔆蕃茄奶油汁雞肉燉意大利飯 $92呢個意大利飯幾有趣🤣因為食落嘅質地唔似平時嘅意大利飯咁煙煙韌韌而好似米形通粉咁~ 不過每一粒都索滿汁 好濃郁蕃茄嘅酸味個汁好香濃蕃茄&車厘茄嘅酸甜味 但亦都食得出淡淡忌廉奶油creamy嘅感覺!雞肉用咗香草雞胸 雖然係雞胸肉 但都有juicy同埋唔乾!食落冇食普通嘅意大利飯咁容易膩! 🔆羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉 $108好香濃蝦汁 但又唔咸喎!扁意粉煮到啱啱好 仲好掛汁 有少少羅勒味 但又唔算好重 反而係提升咗個層次!虎蝦都好爽口 冇雪味😆份量睇落唔大 但其實都好飽肚😆🔆開心果咖啡Latte $48而家最興嘅就係開心果 一見到有開心果Latte就試試佢啦🤘🏻奶味重 又唔太甜 有淡淡開心果味嘅後勁如果想飲好濃嘅開心果味就唔太啱 但我自己就覺得幾啱我口味啦😎🔆厚椰奶咖啡Latte $45呢杯Latte嘅味道又唔同開心果個杯喎椰奶味
✅Brew Dog Coffee Co.
今次去新蒲崗個邊上堂 上堂前就食個輕食dinner~
呢間cafe位係萬迪廣場 地點好方便~
環境上好文青feel 打卡able~
座位上唔係太多 但同朋友嚟chill下傾下計係唔錯的😀

🔆蕃茄奶油汁雞肉燉意大利飯 $92
而好似米形通粉咁~
不過每一粒都索滿汁 好濃郁蕃茄嘅酸味
個汁好香濃蕃茄&車厘茄嘅酸甜味
但亦都食得出淡淡忌廉奶油creamy嘅感覺!
雞肉用咗香草雞胸 雖然係雞胸肉 但都有juicy同埋唔乾!
食落冇食普通嘅意大利飯咁容易膩!

🔆羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉 $108
好香濃蝦汁 但又唔咸喎!
扁意粉煮到啱啱好 仲好掛汁
有少少羅勒味 但又唔算好重 反而係提升咗個層次!
虎蝦都好爽口 冇雪味😆
份量睇落唔大 但其實都好飽肚😆