2022-07-18 9 views
泰grill海南雞冬蔭功金邊粉沙嗲串燒炒飯豬頸肉菠蘿價錢💲: $68/ $68/ $68/ $25好味程度😋: 3.4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 4.5/5回頭率😚: 3/5-原來係尖沙咀會搵到呢個價錢的夜晚,仲要係泰國菜!因為價錢平,質素自然唔會要求好高,正常就好🫣 同埋坐耐一陣都可以。雖然似foodcourt形式,但其實一樣有人埋來點餐+送餐ga。-✅海南雞冬蔭功金邊粉。海南雞去左骨,肉質滑的,正正常常😌 金邊粉份量多,索左冬蔭功的湯。冬蔭功底偏酸,味道有啲單調,但香料的味道都好足。入面仲有啲雜菜咁。-✅沙嗲串燒炒飯。沙嗲係必叫!唯一覺得燒得夠的野😂 表面有層蜜糖咁,好juicy,啖啖肉。豬、牛、雞各一串。牛最紮實,雞肉最嫩。沙嗲汁超多花生粗粒,甜甜地,唔錯😗 炒飯都粒粒分明,入面有啲豆角,但個人唔太喜歡陣香料味道🙈-✅豬頸肉。份量超多,而每舊都有啲厚度😬 邊邊位更加有口感。豬頸肉幾時都係我最愛食的部位之一,有咬口,又有油脂香🤤 沾埋個酸辣汁好惹味。都係如果可以燒耐d就好…-✅菠蘿。$25有8舊!只係剛剛燒的感覺,如果可以再耐啲會更加香🤔 菠蘿夠熟夠甜,
泰grill
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 4.5/5
回頭率😚: 3/5

✅菠蘿。$25有8舊!只係剛剛燒的感覺,如果可以再耐啲會更加香🤔 菠蘿夠熟夠甜,面頭灑上啲辣椒味粉,成個味道鹹甜鹹甜,幾有趣。

個排budget小可以一試,同埋一個人食飯都ok的餐廳。味道正常,價錢相宜。