2019-05-19 37 views
近排鍾意食蒸海鮮或者海鮮火鍋,荃灣呢一大其實有好多餐廳,價錢合理嘅小店😎金牌源記係近期新開嘅餐廳,裝修比較簡單,似茶餐廳風格,主打蒸海鮮🦐蒸海鮮套餐$288一位,價錢經濟🤗套餐包是日燉湯,燉湯熱辣辣,一盅盅,入面都幾足料,有蟲草花、排骨,飲落夠甜,幾滋潤。當飲緊個湯嘅時候就開始蒸海鮮,龍蝦面上面有好多蒜蓉級粉絲,而且都幾大隻。之後有我鍾意食嘅鮑魚,面上面有果皮,而且鮑魚已一早起肉,非常方便☺️揀咗豉汁蒸大鱔,仲有海蝦🦐蝦好爽口,大隻夠甜😋魚方面有花尾龍躉,厚肉, 但魚肉唔夠結實。接著有蒸大蜆、 菜心、蒸蟶子皇、 扇貝 😉 我鍾意食蟶子皇,因為夠甜好新鮮。 再食埋魷魚筒,辣辣地🌶️ 最後以荷葉蒸蟹飯作結, 蟹肉爽口鮮甜🦀呢個好味呀😋

揀咗豉汁蒸大鱔,仲有海蝦🦐蝦好爽口,大隻夠甜😋

魚方面有花尾龍躉,厚肉, 但魚肉唔夠結實。

接著有蒸大蜆、 菜心、蒸蟶子皇、 扇貝 😉

我鍾意食蟶子皇,因為夠甜好新鮮。 再食埋魷魚筒,辣辣地🌶️

最後以荷葉蒸蟹飯作結, 蟹肉爽口鮮甜🦀呢個好味呀😋